Wydział Technologii Żywności
Warsztaty
Adres/numer sali: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
Rezerwacja: dr Mariola Drozdowska, telefon: +48 12 662 48 17, e-mail: mariola.drozdowska@urk.edu.pl
Tytuł warsztatu | Godziny | Sala | Liczba osób |
---|---|---|---|
Ukryty cukier - ile go spożywamy nie zawsze zdając sobie z tego sprawy |
09:00 – 10:00 |
0.77 |
15 |
Ukryty cukier - ile go spożywamy nie zawsze zdając sobie z tego sprawy |
10:00 – 11:00 |
0.77 |
15 |
Kolorymetr w kieszeni czyli jak zmierzyć zawartość cukrów i białka za pomocą smartfona |
09:00 – 10:00 |
1.134 |
12 |
Kolorymetr w kieszeni czyli jak zmierzyć zawartość cukrów i białka za pomocą smartfona |
10:15 – 11:15 |
1.134 |
12 |
Kuchnia molekularna |
10:00 – 11:00 |
0.136 |
15 |
Zagadkowe sorbety |
11:30 – 12:30 |
0.135 |
15 |
Sól pod lupą: Chemiczne i sensoryczne oznaczanie chlorku sodu w przekąskach |
10:30 – 12:00 |
1.71 |
15 |
Sól pod lupą: Chemiczne i sensoryczne oznaczanie chlorku sodu w przekąskach |
12:15 – 13:45 |
1.71 |
15 |
Mikroświat pleśni |
10:00 – 11:00 |
1.138 |
12 |
Etykieta środka spożywczego platformą wymiany informacji między producentem i konsumentem |
12.00-12.45 |
1.104 |
12 |
Etykieta środka spożywczego platformą wymiany informacji między producentem i konsumentem |
12.45-13.30 |
1.104 |
12 |
Laboratorium przyszłości - zastosowanie hodowli komórkowych w nauce o żywności |
10:00 – 11:30 |
1.101 |
12 |
Warsztaty kulinarne - ,,Superfoods na talerzu” |
09:00 – 10:30 |
0.29 |
15 |
Warsztaty kulinarne - ,,Superfoods na talerzu” |
11:00 - 12:30 |
0.29 |
15 |
Warsztaty kulinarne - ,,Superfoods na talerzu” |
13:00 – 14:30 |
0.29 |
15 |
Ciekawy świat emulsji w przetworach mlecznych |
10:30 – 11:00 |
1.105 |
15 |
Ciekawy świat emulsji w przetworach mlecznych |
11:15 – 11:45 |
1.105 |
15 |
Zamrażanie i napowietrzanie deserów mlecznych |
12:00 – 13:00 |
1.105 |
15 |
Pokazy chemiczne |
12:00 – 12:45 |
1.74 |
15 |
Pokazy chemiczne |
13:30 – 14:15 |
1.74 |
15 |
Wykłady
Adres/numer sali: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków/ Sala wykładowa 1
Rezerwacja: dr Mariola Drozdowska, telefon: +48 12 662 48 17, e-mail: mariola.drozdowska@urk.edu.pl
Tytuł wykładu | Godziny | Liczba osób |
---|---|---|
Grzyby leśne – smaczne i groźne |
09:00 – 09:45 |
200 |
Jak zbudować masę mięśniową? |
10:00 – 10:45 |
200 |
Dlaczego masa ciała nie spada? Ukryte przeszkody w odchudzaniu |
11:00 – 11:45 |
200 |
Myślenie pytaniami |
12:00 – 12:45 |
200 |
Bardziej i mniej znane zalety mleka |
13:00 – 13:45 |
200 |
Jak nie czuć głodu podczas odchudzania |
14:00 – 14:45 |
200 |
Zwiedzanie Centrum Innowacji oraz Badań Prozdrowotnej i Bezpiecznej Żywności
Adres/numer sali: ul. Balicka 104, 30-149 Kraków
Rezerwacja: dr Mariola Drozdowska, telefon: +48 12 662 48 17, e-mail: mariola.drozdowska@urk.edu.pl
Tytuł pokazu | Godziny | Liczba osób |
---|---|---|
Żywność 2.0 – misja naukowa |
10:00 – 10:45 |
15 |
Żywność 2.0 – misja naukowa |
11:00 – 11:45 |
15 |
Żywność 2.0 – misja naukowa |
12:00 – 12:45 |
15 |
Żywność 2.0 – misja naukowa |
13:00 – 13:45 |
15 |
Żywność 2.0 – misja naukowa |
14:00 – 14:45 |
15 |